Вертолет Кугар“ транспортира пострадал мъж в района на Седемте рилски

...
 
Вертолет Кугар“ транспортира пострадал мъж в района на Седемте рилски
Коментари Харесай

Вертолет „Кугар“ транспортира пострадал мъж в района на Седемте рилски езера

 

Вертолет „ Кугар “ транспортира потърпевш мъж в региона на Седемте рилски езера. Пострадалият е откаран в МБАЛ „ Свети Георги “ в Пловдив. Туристът е с голям брой контузии.

Вертолетът „ Кугар “ изхвърчал в 17.09 ч. от базата в Крумово и се завърнал в 18:47 часа, като избавителната интервенция е осъществена от военните, при тежки метеорологични условия в региона.

Вертолет „ Кугар “ транспортира потърпевш мъж в региона на Седемте рилски езера 24.05.24 20:53 Национален статистически институт: Ръст на визитите на библиотеки, музеи, театри и кина  24.05.24 20:26 Сливенската митрополия с парцели за милиарди по Черноморието (СНИМКИ) 24.05.24 20:06 Владимир Путин е подготвен да спре войната в Украйна посредством помирение (ВИДЕО) 24.05.24 20:00 Наско Сираков се скри от почитателите, на годишнината от основаването на „ Левски “ 24.05.24 19:25

Военнослужещите от Военновъздушни сили се включиха в интервенцията по спасяването на потърпевшия мъж, след постъпило искане от страна на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ на

SafeNews, напомня, че екипаж на вертолет „ Кугар ” от състава на 24-а авиационна база Крумово извърши избавителна интервенция на потърпевша туристка в Пирин през лятото на 2023 година.

Хеликоптерът е изхвърчал за региона под връх Вихрен, където туристката е претърпяла случай. Пациентката е превозена до Банско, където е била поета от профилиран медицински екип. Спасителната задача приключи сполучливо.

На Гергьовден планински спасители помогнаха на потърпевш румънски екскурзиант.На 5 май е извършена избавителна акция в региона на връх Вихрен.

Към ПСС – Банско постъпва сигнал за потърпевш румънски екскурзиант.

Мъжът е бил с несъответствуваща за високата планина екипировка, където изискванията са били зимни, напомня SafeNews.

Пострадалият екскурзиант се е отървал единствено с повреден гален. Акцията на спасителите от ПСС завърши сполучливо.

Източник: NOVA

Още вести четете в: България За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР